← terug naar overzicht

Vacature - Calculator


 

Kostprijscalculaties maken voor complexe projecten in de waterbouw. Kunnen wij dat aan je overlaten? Denk dan eens aan een functie als Calculator bij Hakkers.

 

Wat ga je doen?

Als Calculator bij Hakkers ben je verantwoordelijk voor het maken van kostprijscalculaties voor onze projecten. Een belangrijke rol waarin je steeds de balans bewaakt tussen een aantrekkelijk prijsvoorstel voor de opdrachtgever en een optimale aanbieding voor onze organisatie.

 

Wat jouw werk zo interessant maakt? Dat is de complexiteit van de aanvragen. Onze organisatie heeft veel verschillende disciplines: hei- en staalconstructiewerk, betonbouw, kust-, oever- en baggerwerk. Dit betekent dat je van veel onderdelen kennis opdoet en werkzaam bent binnen een breed vakgebied.

 

Het huidige calculatieteam bestaat uit drie collega’s en een teamleider. Met dit team heb je een tweewekelijks tenderoverleg waarin we alle aanvragen bespreken en aan elk project een calculator toewijzen. Daarna ga je aan de slag met de vertaling van de klant vraag naar een aanbieding. Je denkt het project in praktische zin uit van a tot z, analyseert het contract en zet dit om in een ontwerp en kostprijsbegroting. Onze opdrachtgevers verwachten van ons als specialistische partij een goed onderbouwd voorstel. Daarom werk je nauw samen met de constructeurs en een kwaliteitsmedewerker om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Kostprijsberekeningen maak je in het calculatieprogramma Metacom.

 

Je werkt aan meerdere trajecten tegelijk voor de duur van enkele weken tot enkele maanden. Je bent betrokken vanaf het moment van de aanvraag. Ook in de contractuele fase en bij de eerste bouwvergaderingen ga je mee naar de opdrachtgever. Tijdens de uitvoeringsfase breng je zelf ook periodiek bezoeken aan de projecten. Zo zie je letterlijk waar je het voor doet.

 

Wat bieden wij?

Een functie waarin jouw impact groot is. Jouw werk bepaalt mede of wij een opdracht mogen uitvoeren. Hakkers is een middelgroot familiebedrijf met korte lijnen. Daardoor krijg je ook veel persoonlijke betrokkenheid vanuit onze directieleden bij de trajecten waar je aan werkt. 

 

Klimaatverandering is aan de orde van de dag. Wij werken aan spraakmakende projecten die zich altijd afspelen op de grens van land en water. Stevige dijken, kustbescherming, kadeconstructies. En daar kun jij je bijdrage aan leveren!

 

Wat je verder mag verwachten:

·        Goed marktconform salaris

·        Arbeidsvoorwaarden conform de cao Bouw waaronder 40 vakantiedagen en 8% vakantiegeld

·        Een auto van de zaak

·        Pensioenregeling

·        Een fulltime functie

·        Ruime opleidingsmogelijkheden

·        Vrijdagmiddag- en vakantieborrels en een actieve PV die regelmatig activiteiten en een jaarlijks personeelsfeest organiseert

 

Wat breng je mee?

Je bent pragmatisch en resultaatgericht ingesteld. Je hebt daarnaast een analytische blik nodig om de klantaanvraag om te zetten naar een concurrerende aanbieding. Ook kun je met deadlines omgaan en sturend zijn richting collega’s. Heb je input van anderen nodig om verder te kunnen? Dan neem je zelf het initiatief om de voortgang te bewaken.  

 

Op jouw cv staat:

·        Een hbo- of wo-opleiding Civiele techniek

·        Relevante werkervaring is een pré, maar je mag ook als junior bij ons starten

·        Ervaring in de bouwsector is prettig maar niet noodzakelijk


Werk je nu als Uitvoerder of Werkvoorbereider en wil je meer de financiële kant op? Ook dan zijn er mogelijkheden voor jou bij Hakkers.

 

Meer weten of direct solliciteren?

Is de vacature van Calculator iets voor jou? Reageer dan direct via de solliciteerbutton. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Miranda Visser, afdeling HR, via 0183 – 50 11 22.

 

Tags: calculator

SolliciterenSolliciteren met LinkedIn